Featured Image

Gode økonomiske hverdagstips

5. januar, 2023

Aller først vil vi ønske deg et riktig godt nyttår!

Vi håper at både jule- og nyttårsfeiringen stod til forventningene og at du kjenner deg klar for å ta fatt på hverdagen igjen.

Kan det være du har brukt litt mer penger i julen enn hva som var planlagt? Da kan det være lurt å se hvor du kan redusere utgiftene i tiden fremover. Vi ønsker å komme med noen punkter nedenfor som forhåpentligvis kan hjelpe deg med å redusere dine unødvendige utgifter.   

Planlegg dagligvareinnkjøpene

Mat er en av de aller største utgiftene til de fleste av oss. Hvis du planlegger innkjøpene godt og prøver å handle én gang i uken i stedet for å stikke innom butikken hver dag, kan du spare mye penger!

Legg opp en ukes meny og planlegg innkjøpene deretter. Ta med deg matpakke eller gårsdagens middagsrester på jobb eller skole, og dropp å kjøpe den daglige kaffen på kafeen eller bakeren. Visste du at om du dropper å kjøpe en kaffe til 50 kroner hver dag så vil du spare 18.250 kroner i løpet av et helt år?

Redusere utgifter vs. øke inntekter

Et fornuftig tips er også å se over utgiftene du har i jevne mellomrom. Er det muligheter for at noen av utgiftene kan reduseres eller skrelles helt bort? Har du noen abonnementer, som for eksempel streamingtjenester som du egentlig ikke trenger? Her kan du spare masse!

Hvis du generelt har store utgifter, bør du vurdere å øke inntektene dine. Har du tid til å ta deg en ekstrajobb av og til? Eller har du kanskje et ekstra rom der du bor som du kan leie ut på hel- eller deltid?

Har du noe du ikke bruker lenger som andre kan ha bruk for? Gjenbruk er i vinden som aldri før og du kan ha større verdier enn du tror liggende i skapet. Legg ut en annonse av ting du ikke bruker på nettsider som selger brukte klær og gjenstander. Forhåpentligvis kan dette øke inntektene dine noe i tillegg til at du bidrar i gjenbruk- og miljøbevegelsen!

Fast sparing

Hvis du ikke allerede har gjort det, er det smart å opprette ett fast sparetrekk fra kontoen din hver måned.

Hvis du registrerer inn trekket idet lønningen kommer inn på kontoen, vil du kanskje ikke merke så mye til det ettersom det lett kan føles som en del av de faste utgiftene dine. Desto større vil gleden være når du sjekker sparekontoen på et senere tidspunkt!

Vi håper noen av punktene ovenfor kan komme til nytte i hverdagsøkonomien din fremover.

Vi ønsker deg en finfin start på hverdagen igjen!