Om mybank

MyBank ASA er en ren nettbank med kontor i Oslo, som tilbyr lån og sparekonto som passer for folk flest. Etterhvert vil vi tilby det meste du forventer fra en bank.

Module illustration

Om oss

MyBank er en 100% digital bank som skal hjelpe kunder med betalingsanmerkninger eller andre økonomiske problemer til å refinansiere dyr gjeld med sikkerhet i bolig. I tillegg tilbyr banken en attraktiv rente på sparekonto med full fleksibilitet.

Banken fikk konsesjon i juli 2016, og startet virksomhet i første kvartal 2017. MyBank benytter låneagenter som en viktig salgskanal, sammen med målrettet digital markedsføring. Denne effektive og skalerbare forretningsmodellen skal gi konkurransedyktige vilkår over tid.

Agentregister

Module illustration

Vi jobber for at du skal få en bedre økonomisk hverdag.

MyBank er en 100% digital bank som skal hjelpe kunder med betalingsanmerkninger eller andre økonomiske problemer til å refinansiere dyr gjeld med sikkerhet i bolig.

  • En skikkelig omstart
  • Veien ut av en vanskelig økonomisk situasjon
  • Trygt og godt – god forutsigbarhet
Module illustration

En enklere hverdag

Hos oss får du enkle produkter som gir de fleste det de trenger, uten å gjøre ting vanskeligere enn det behøver å være. På denne måten er kostnadene våre så lave som mulig, for at vi skal kunne tilby deg gode betingelser.

Ved å være kunde hos oss unngår du selgere som skal selge deg spareprodukter, kundeprogrammer eller andre ting du kanskje ikke trenger. I stedet får du hjelp av en uavhengig agent – bare når du trenger det.

Trenger du en motivasjonsboost for å ta tak i egen økonomi?

Refinansierer gjelden din inn i ett boliglån som strukturer økonomien din. Viser du en trygg og god betalingshistorikk etter 3 år reduserer vi renten til en gjennomsnittlig standard boliglånsrente. Dette reflekterer hvordan et ekte omstartslån skal se ut.
  • Et ekte omstartslån
  • Trygt og godt – god forutsigbarhet
  • Motivasjonsboost
Hvor mye ønsker du å låne?
Jeg vil skrive inn verdien selv

Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon. Renteeksempel: Refinansiering med pant i bolig til 5,78% nominell rente. Effektiv rente er 6,32% de første 3 årene, deretter 4,52% ved et annuitetslån på 3.000.000,- nedbetalt over 30 år, etableringsgebyr 4% (inkluderes i lånet) Totalt 5.791.624,-

*Gjennomsnittlig standard boliglånsrente defineres som snitt boliglånsrente tilbudt via finansportalen for 80% belåningsgrad, definert som «standardlån» og uten medlemskap. Eksempel: Per 26.08.2022 var dette 3,68% og den nye renten etter 3 år vil med denne som basis være nominell 4,43%.

*Kundens lån skal ikke ha vært i inkasso med 2 terminer i løpet av de første 3 årene og ikke heller ha betalingsanmerkninger ved tidspunktet for friskmelding.

Eierstyring og selskapsledelse

Teamet bak MyBank har lang erfaring fra bank, agentvirksomhet og finanssektoren generelt – både i ledelsen og styret. Siden vi er en liten og effektiv organisasjon finner du her en beskrivelse av hele teamet vårt! Bak teamet vårt står det et uavhengig og kompetent styre, med lang og variert erfaring både fra finans og andre bransjer.
Employee Image
Ellen Hanetho
Styremedlem
Employee Image
Fabian Haugan
Styremedlem
Employee Image
Even Matre Ellingsen
Styreleder
Employee Image
Jonas Strömberg
Employee Image
Magnus Halvorsen
Employee Image
Eirik Bergh
Valgkomitéens leder
Employee Image
Espen Aubert
Styreleder

Aubert er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Han er daglig leder i eiendomsselskapet Daimyo AS og har tidligere jobbet i både industri og finansiell sektor. Han har erfaring fra et antall styreverv i eiendoms- og industriselskaper.

Employee Image
Linn Hoel Ringvoll
Styreleder

Ringvoll er advokat og har 10 års erfaring med rådgivning og prosessoppdrag innenfor bank og finans og selskapsrett i advokatfirmaet Kluge i Oslo. Hun er i dag juridisk direktør i folkefinansieringsplattformen Kameo AS, som tilbyr lånebasert folkefinansiering til virksomheter i de skandinaviske landene. Hun har styreerfaring fra de virksomhetene hun har vært og er ansatt i, samt i bransjeorganisasjoner. Hun underviser, veileder og sensurerer i tillegg i faget internasjonal privatrett ved UiO.

Employee Image
Jesper Mårtensson
Nestleder

Jesper Mårtensson er ansvarlig for forretningsutvikling og finans i Erik Selin Fastigheter AB konsernet. Han har arbeidet i eiendomsbransjen i ca. 18 år, bl.a. i stillinger som CFO i SveaReal AS konsernet og som Key Account Financial Manager i Newsec Asset Management AB. Han har erfaring som styreleder og styremedlem i flere selskaper innen eiendom, bygg og finans. Jesper Mårtensson har studert ved Handelshøgskolan i Gøteborg, Høgskolan i Halmstad og University of Auckland og har en Ekonomie magisterexamen innen Ekonomi og Finans.

Employee Image
Lise Tangen Hansen
Styremedlem

Tangen Hansen har en mastergrad i markedsføring fra University of Western Australia (UWA) og Universitetet i Agder (UiA). Hun har over 20 års erfaring innen markedsføring, media og kommunikasjon og har sin bakgrunn fra internasjonale selskaper som Ringnes Bryggerier og Dentsu Aegis (Carat og Vizeum). I en årrekke har hun vært toneangivende i bransjen innen forbrukeratferd, digitalisering og effektmåling. I dag jobber hun som CCO (Chief Client Officer) i Penetrace, et SaaS selskap innen martech.

Employee Image
Trond Bentestuen
Styremedlem
Employee Image
Håkon Reistad Fure
Chief Executive Officer

Håkon er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Han har bred erfaring fra finanssektoren som bankanalytiker i DNB Markets, styremedlem i Storebrand ASA og styremedlem og konstituert administrerende direktør i Avida Finans AB. Han er i dag styreleder i Company One AS og styremedlem i Yara International ASA.

Employee Image
Cathrine B. Dalen
Chief Risk and Compliance officer

Cathrine har tidligere vært i tilsvarende stilling i bank. Hun har bred erfaring innen Risk Management, både som rådgivende -og kontrollfunksjon, og på operativt nivå. Hun har også tidligere jobbet med inkasso i finansbransjen. Cathrine har en Msc in Applied Economics and Finance fra Copenhagen Business School.

Employee Image
Marius Nielsen Matatula
Chief Credit Officer

Marius har 18 års erfaring med kreditt fra selskaper som Lindorff, BNP Paribas og omstartslånbanken BlueStep. Sistnevnte var han med fra oppstart og i 8 år, og var sentral i utviklingen av kreditt-området, optimalisering av prosesser og skalering av banken fra 5-60 ansatte.

Employee Image
Madiha Ghazanfar
Chief Technology Officer / Styremedlem

Madiha har over 20-års erfaring fra IT-bransjen, hvorav ca. 10 år i bank og forsikring. Madiha har har de siste årene jobbet som sjefskonsulent og innehatt roller som prosjektleder, arkitekt og funksjonell arkitekt

Employee Image
Caroline K. Stokke
Chief Financial Officer

Caroline har 6 års erfaring fra sentrale roller innenfor økonomi i bank, både operativt og tett på ledelsen. Hun har tidligere jobbet på tvers av kreditt og økonomi i mybank, og etter en liten pause som senior business controller i mediebransjen er hun tilbake som CFO. Caroline er siviløkonom og har en master of science fra Handelshøyskolen BI med strategi som hovedemne og logistikk som tilleggsemne.