Featured Image

Sommerferie på budsjett

28. juni, 2023

Hvis du er én av dem som ikke allerede har sommerferieplanene klare, har vi lyst til å gi deg noen tips om hvordan du kan feriere på budsjett!

Camping i Norge

På grunn av allemannsretten kan du campe så og si hvor du vil i norsk utmark. Den eneste regelen er at du må bevege deg videre etter to dager på samme sted, så sant du ikke befinner deg på en campingplass. Pakk med deg teltet eller hengekøya, ta sykkelen, reis kollektivt eller lei en rimelig bil — og reis ut på oppdagelsesreise i storslått natur i eget land.

Lager du i tillegg mesteparten av maten selv, kan du klare deg på et svært lavt budsjett.

Lei ut boligen din

Skal du ut å reise i sommer, hvorfor ikke samtidig tjene ekstra penger på boligen din? Legger du boligen eller hytta di til utleie nettsider, kan du få gode ekstrainntekter til feriekassen.

Det finnes også en rekke ulike boligbyttetjenester på markedet, der du avtaler å byttelåne boliger med noen andre for en gitt periode. Her lønner det seg å være tidlig ute med å legge ut ønsker om hvor du helst vil dra, slik at andre ikke kupper drømmestedet foran nesen på deg.

Ikke vent for lenge …

… med å bestille ferien. En tommelfingerregel er at jo lengre du venter, desto dyrere blir både hotell og flyturer. Er du derimot fleksibel med tanke på avreisedato og har litt is i magen, kan du vente til billige restplasser dukker opp.

Vi håper disse økonomiske ferietipsene kommer til nytte. Husk at hvis du trenger økonomisk veiledning eller har andre spørsmål, så er det bare å ta kontakt med oss på mail: post@mybank.no

Vi i Mybank ønsker deg en riktig god sommer!

Trenger du en motivasjonsboost for å ta tak i egen økonomi?

Refinansierer gjelden din inn i ett boliglån som strukturer økonomien din. Viser du en trygg og god betalingshistorikk etter 3 år reduserer vi renten til en gjennomsnittlig standard boliglånsrente. Dette reflekterer hvordan et ekte omstartslån skal se ut.
  • Et ekte omstartslån
  • Trygt og godt – god forutsigbarhet
  • Motivasjonsboost