Featured Image

Tid for økonomisk vårrengjøring

21. mars, 2022

Kjære kunder,

Med mars kommer våren, og mange har sikkert begynt å tenke på den store vårrengjøringen. Men hva med å samtidig ta en liten økonomisk vårrengjøring, og se om det finnes muligheter for å redusere dine faste utgifter?

Forsikringer

Et godt tips er å se over forsikringsavtalene dine og sammenligne priser med andre tilbydere. Her er det selvfølgelig viktig å sjekke innholdet i forsikringene når du sammenligner priser.

Finner du noen like bra, men samtidig rimeligere produkter, er det ingen grunn for å fortsette å være en trofast kunde hos forsikringsselskapet ditt.

Strøm

De fleste av oss har merket unormalt høye strømpriser den siste tiden, og kan det være lurt å se om du kan redusere strømutgiftene dine.

Det finnes flere nettsider som gir deg oversikt over hvem som tilbyr rimeligst strøm for din husholdning, basert på ditt strømforbruk og hvor du bor. Finner du ut at du betaler for mye, er det raskt og enkelt å bytte strømleverandør.

Mobilabonnement

Det kan være mye å spare på å sjekke hvem som tilbyr det beste og rimeligste mobilabonnementet basert på ditt forbruk. Gjør en undersøkelse på nett basert på forbruket ditt, og se om noen andre mobiloperatører kan gi deg en bedre avtale.

Transport

En stor utgiftspost for mange er transport. Det er usedvanlig høy drivstoffpris for tiden, og har du bil kan den sluke mye av lønna. Summen av drivstoff, forsikring, parkering og bompenger kan fort bli noen tusenlapper i måneden. Hvis du i tillegg har billån og må ha bilen på service eller reparasjon, kan det fort koste veldig mye.

Så kan du klare deg uten bil, får du fort mer å rutte med i hverdagen. Og må du ha bil, kan det være lurt å vurdere om bildelingstjenester er et alternativ. Det vil både gi deg og andre en bedre økonomisk situasjon.

Prøv også å velge kollektivtransport fremfor dyre taxier, å gå eller sykle når du kan — det er godt for både lommebok, helse og sjel!

Rydd skap, loft og bod

Har du noe du ikke bruker lenger som andre kan ha bruk for? Gjenbruk er i vinden som aldri før og du kan ha større verdier enn du tror liggende i skapet, på loftet, i garasjen eller i boden din.

Legg ut annonser av tingene du ikke bruker på nett som selger brukte klær og ting, så kan du tjene noen kroner samtidig som du får ryddet hjemme.

Dette var sparetipsene vi hadde lyst til å dele med deg denne gang. Husk at hvis du trenger økonomisk veiledning eller har andre spørsmål, så er det bare å ta kontakt med oss på mail, post@mybank.no

Vi ønsker deg en strålende start på våren!