Featured Image

Velkommen tilbake til hverdagen

23. august, 2021

Vi håper du har hatt en strålende og avslappende sommer, og at du har fått ladet batteriene slik at du igjen er klar for å ta fatt på hverdagen.

Er du én av dem som kanskje har brukt litt mer penger enn du hadde tenkt denne sommeren? Da kan det være ekstra lurt å komme i gang med gode økonomiske hverdagsvaner. Her er noen tips som kan bidra til å holde kostnadsnivået nede i ukene fremover.

Mat og drikke

Det kan være mye å spare på å legge seg til gode hverdagsvaner som å ta med seg mat hjemmefra når du er på farta. Smør matpakke, lag dine egne wraps eller en deilig salat som du tar med på jobb, skole eller om du skal ut i parken for å nyte sensommeren med venner.

Det er også lurt å investere noen få kroner i en take-away kaffekopp som du kan gjenbruke, slik at du kan ta med deg kaffen hjemmefra i stedet for å bruke en femtilapp hver dag på latten eller americanoen din.

Sparing

Et annet godt tips er å spare et lite beløp hver måned. Ja, vi vet at sparing kan høres kjedelig ut, men hvis du setter opp et fast sparetrekk hver måned når du får penger inn på konto, så er det ikke sikkert at du merker så mye til det. Desto større blir gleden når du på slutten av året ser beløpet du har spart og selv kan velge om du vil kjøpe deg noe du har ønsket deg lenge, eller fortsette å spare til beløpet har vokst seg enda større på kontoen din.

Budsjett og regnskap

Du har kanskje sett det på Luksusfellen. Den stadige påminnelsen om at hvis du setter opp et månedlig budsjett og fører regnskap, så får du bedre oversikt over økonomien din. Det har de faktisk helt rett i! Budsjett og regnskap gjør deg mer oppmerksom på eget forbruk, slik at du unngår å gå på en smell på slutten av måneden. Kanskje du vil bruke denne måneden til å teste det ut selv?

Husk at vi er her for deg dersom du ønsker økonomisk rådgivning, eller bare rett og slett har noe du lurer på. Du kan kontakte oss på mail, post@mybank.no

Vi ønsker deg en super måned!